2013. június 30., vasárnap

Nincsenek kezdetek

"Nincsenek kezdetek. Nincsen első pillanat; nincs olyan szó vagy hely, amely ennek a történetnek vagy általában egy történetnek az egyetlen lehetséges kiindulópontja lehetne." - Ezekkel a szavakkal indítja el kedvenc könyvem, a Korbács meséjének folyását az író, Clive Barker.A kezdetekről akartam írni, elvégre itt most nekifogunk valaminek. De hogy valójában hogyan kezdődött ez a történet, azt nem tudnám elmondani, talán az ötlet gazdái sem tudnák. Azt is nehéz megmondanom, hogyan kezdődött az én részem az egészben. Akkor, amikor elkezdtem írni ezt a bejegyzést? Akkor, amikor megláttam Anna felhívását és jelentkeztem a projektbe? Vagy még korábban, amikor hónapokkal ezelőtt elkezdtem azon gondolkodni, milyen jó lenne egy blogger csapathoz tartoznom?

A történetek az életben nem csinnadrattával kezdődnek, nem dübörgő főcímzenével, és nem is egy stílusos felütéssel. Utólag, persze, amikor elmeséljük, azt mondjuk: az egész egy hűvös napon kezdődött 2013 júniusában. De minden valamire való mesélő elmondja azt is, hogy azon a napon még mit sem lehetett sejteni abból, hogy egy történet épp akkor vette kezdetét.

A te történeted talán ma kezdődik, de talán már kezdetét vette tegnap, vagy a múlt héten, vagy egy évvel ezelőtt. Ugyanúgy, ahogy az a közös történet, amit mi itt ma elindítunk, már korábban is ketdetét vette, több szálon és több ponton.

"Tégy valamit. Bármit. Csak kezdj neki!" - Bíztat a sikeres karrierről - a személyes sikersztorikról - szóló könyvében Brian Tracy. Hozzá hasonlóan számtalanszor, sokan és rengeteg módon leírták azt, hogy nincs ok halogatni a sikersztorink kezdetét, hiszen ez a nap, még ha tökéletlen és átlagos is, ugyanúgy megfelel az indulásra, mint bármelyik másik.

Te a főcímdalra vársz, vagy úgy éled az életed minden nap, hogy tudod, ez már a te meséd?~.~.~ 

A cikket írta: Timi, a Kincsesfüzet.hu bloggere

~.~.~

A következő cikk címe: A legkisebb királykisasszony
A cikk írójának Annát kérem fel, köszönettel, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy megnyissam ezt a reményteli blogot!