2013. július 1., hétfő

A legkisebb királykisasszony

Nagyon örülök mert már heten vagyunk... mint a törpék. :D Egyre csak "gyarapodunk", ami nagyon jó. Öröm nézni, hogy ennyi embernek tetszik a dolog és remélem még sokan fognak csatlakozni.

A legkisebb királykisasszony
Az Éjszaka Háza sorozat 5. kötetének átdolgozása 
részlet
A Főpapnőből lett Tsi Sgili királynő, Neferet felém tartott. Megszorítottam Mary Angela nővér és a nagyi kezét, mire ez utóbbi felszisszent. 
- Sajnálom nagyi. - suttogtam. 
- Semmi baj u-we-tsi-a-ge-ya. - Nagyi mindig a lányom szó cseroki megfelelőjét használta és ennek én nagyon örültem. És mint mindig, most is megnyugtatott. 
- Z, Zoey! - rohant felém Heath, az emberpasim. 
- Maradj ki ebből! - rivalltam rá. Már csak az hiányzott volna, hogy ennyi sérült után neki is baja essen. Mikor odanéztem láttam, ahogy Erik erős keze Heath vállához ér, majd hátrébb húzza. Szemében számomra ismeretlen érzelem lappangott. Olyan volt, mintha a szomorúságot, a hősiességet és a félelmet egybegyúrták volna. Erik szemében ilyent még sosem láttam. Egy pillanatra sikerült eltérnem a valóságtól, amibe végül Neferet éles hangja rázott vissza. 
- Te kellesz nekem Zoey, de nem élve! Használhatatlanná tetted Starkot, azonban itt vagyok még én. 
Arca megfeszült, szemében keveredett a vörös és fekete, mintha e két szín pajkosan játszadozott volna, azonban koránt sem volt ilyen boldog. Ahogy elkaptam a tekintetét a felismerés szele csapott meg. Mintha teljesen mással állnék szemben. Nem is volt ugyanaz, aki két hónappal ezelőtt a Megjelölésemkor. Akkor még úgy gondoltam ő lehetne a második anyám, az aki végre támogat és nem ellenem szegül  amint egy olyan alkalom adódik, mint például igazi anyám esetében a mostohabarom. De nem így lett. Ugyanezt csinálta Neferet is, felismertem most, ahogy ott állt Kalona oldalán készen arra, hogy bármikor megtámadjon. Ezt nem hagyhatod! Hallottam meg Nüx üzenetét a bensőmben. Ahogy visszhangzott egyre nagyobb erőt kaptam tőle. 
- Nem hagyom, hogy bármelyikünket megtámadd! - fejemmel a Mária szobor előtt alkotott körre és a körön belül lévő emberekre, vámpírokra és vámpírjelöltekre mutattam. 
- Nem kell nekünk engedély A-ya! - üvöltött rám ezúttal Kalona, majd gyors mozgásával azonnal ott termett előttem, kezét torkom elé tartva készen arra, hogy bármikor megfojtson. De nem hagytam, hogy eluralkodjon rajtam a pánik. Becsuktam a szemem és éreztem, hogy a körben álló Damien, Shaunee és Erin is ugyanezt teszik. Megidéztem az elemeket és kértem tőlük, hogy a sajátos módjaikon bánjanak el Kalonával.
Így is lett. Kalona szárnyait letépte a szél, ami körülötte keletkezett, a tűz égette a bőrét, amitől csak büdös égett toll szag terjengett a levegőben, a víz pedig kimosta alatta a talajt, amibe később a szél bele is temette. Tudtam még nem menekültünk meg és nem csak azért, mert Neferet még mindig jelen volt és mert rá nem hatottak az elemek, hanem azért is mert mindenképp meg kellett hogy öljem Neferetet, ahogy Lenobia is mondta. Torkomban hatalmas csomó keletkezett, lábaim elnehezedtek, mintha mázsás súlyokat akasztottak volna rájuk, így a térdeim mérhetetlenül remegni kezdtek, de tudtam: ez a helyes!
- Stark, kérlek ha hallasz tedd meg ezt nekem: öld meg Neferetet! - kiáltottam. Azonban a hangomon kicsit sem lehetett hallani a pánikot, amit belül éreztem. Sőt meglepően nyugodtnak tűnt.
- Mégis mit csinálsz Zoey? - üvöltött ki Aphrodité a kör közepéről.
- Fogd már be a szádat!
Stark felült és mintha nem egy perccel ezelőtt lőtték volna mellkason odasétált mellém, kivette az íját majd célzott. A cél Neferet volt, reménykedtem, hogy a fejében is. Köztudott, hogy Stark sosem téveszti el a célt.
Huss! Hallatszott, ahogy kilövi az íjat, majd egyenesen Neferet felé tart. Alig volt egy másodperc az egész, de mintha az egészet lassított felvételben néznénk és a nyílra szegeződne mindannyiunk tekintete, ezáltal azt is megláthattuk, ahogy belefúródik Neferet vékonyka testébe. Az erő, ami hatott rá fellibbentette sötét haját, zöld szeme hirtelen üveges lett, keze a sebhez kapott, de az erő elszállt belőle.

FIGYELEM! E bejegyzés nem az Éjszaka Háza sorozat lemásolására alapul, hanem a szereplők felhasználásával új történet létrehozása a cél. Módomban nem áll megszegni a könyv és a szerzők jogait. 

A következő cikk címe: Könnyebb, mint az egyszeregy. 
Megírójának pedig Vikit kérném fel. Kéz és lábtörést szeretnék kívánni neked. :)