2013. augusztus 23., péntek

Álmok nélkül nincs valóság

Helló! Én egy olyan címet kaptam, ami eléggé kifogott rajtam, ma reggelig azt sem tudtam, hogy is kezdjek neki. Aztán pár perce megszállt az ihlet. Remélem elfogadható lesz és az akit példának veszek, senkit nem fog zavarni!:)
Na, szóval. Ha álmok, célok nélkül élünk, nincs semmi értelme az életnek. Miért kelsz fel minden áldott nap? A nagy semmiért. Nincs célod, valami, ami ott motoszkál a fejedben, hajt, hogy igenis csináld, ne add fel! Valaki elhatározza, hogy ő tanár akar lenni, mert tetszik neki ez a szakma, tanul, keményen próbál mindent megtenni, hogy ez a cél, ez az álma valóra váljon. Van, aki rendőr akar lenni, kemény megpróbáltatásokon megy keresztül, de ha eléggé eltökélt és tényleg ez az álma, végig csinálja.
Vannak akik már mernek ezeknél egy kicsit nagyobbat is álmodni, például, hogy egyszer majd a világ minden apró szegletén ismerni fogják a nevét.
Vegyük példának Liam Payne-t. (Remélem nem zavar senkit, hogy őt hoztam példának.)
Napjaink egyik legnépszerűbb fiú együttesének a tagja, milliók rajonganak érte, mindenhol ismerik. Persze, ez sem csak úgy jött, hogy Csiribú-csiribá!, egyik nap felkelt és több ezer rajongója lett. Nem. Ez is egy álommal kezdődött. Az volt az álma, hogy énekes legyen. Rengeteg csalódást és fájdalmat kellett kibírnia, de volt egy álma, amit nem adott fel!
2008-ban jelentkezett a Britt X-Factor-ba, 14 évesen. A zsűrit elvarázsolta, tovább is jutott a meghallgatáson, egyenesen a mentorok házáig. Ott viszont Simon Cowell, a mentora úgy döntött, hogy innen nem viszi tovább, még túl fiatal és nem áll készen. Azzal küldte haza, hogy "Két év múlva próbáld meg újra!". Liam persze össze tört, hisz ki nem tette volna, mikor már a célban volt, hogy több ezer ember előtt énekelhetett volna. De úgy döntött nem adja fel, két évet szánt rá, hogy fejlessze magát, hogy jobb legyen.  2010-ben, megfogadva Simon tanácsát, újra jelentkezett. Újra tovább jutott, egy olyan produkció után, amitől sokaknak leesett az állal, még a zsűri között is. Itt viszont nem jutott el a mentorok házáig. Még a fiú kategória válogatóján kiesett, de őt és még 4 másik fiút vissza hívtak, egy olyan ajánlattal, ami megváltoztathatta az életüket. Ami valóra válthatta Liam álmát. Elfogadták a felajánlást, hogy ha össze állnak, egy bandaként folytathatják a versenyt.
Így történt, hogy Liam Payne, valóra váltotta az álmát. Mert, és nem adta fel, mikor az élet a padlóra küldte. Never give up! Ahogy Liam mondaná.:)
Szóval remélem kivehető volt, hogy mit akartam mondani, bár valahogy úgy érzem, hogy ez nem kerül be a legjobb írásaim közé...Csak annyi, hogy merj álmodni, legyen ami hajt, mert még a legapróbb álmok nélkül is, az élet szar.
Hát ez lett volna a végszó.:D

A következőt Ö. Annára bíznám, Újra és újra  címmel.
U.i.: Kívánom, hogy valóra váljon minden álmotok!:)xx